Hvilken slags lampe skal hænge i børneværelset? Her er 3 gode bud

Et børneværelse skal være et trygt sted, som dit barn har lyst til at lege og sove sig i. Her spiller det rigtige lys en vigtig rolle, men ofte har forældre og børn lidt divergerende opfattelser af, hvad gode og smarte lamper er.

Står du overfor at skulle indrette et børneværelse, men mangler fine lamper, der er praktiske, og som dit barn vil elske, så får du herunder 3 tips til at vælge den helt rigtige.

Dekorér en rispapirlampe

Et børneværelse emmer af leg og energi, og derfor er rummet typisk et sted med en masse forskellige farver, teksturer og mønstre. Er du på udkig efter en loftslampe, der både er fin og dekorativ, men ikke tilfører alt for meget støj i indretningen, er en rispapirlampe et yderst godt valg.

Rispapirlamperne kommer i dag i alverdens størrelser og farver, og med deres lette udtryk vil de tilføre lidt luft og skabe en kontrast til det til tider lidt kaotiske liv på børneværelset. Uanset om yndlingsfarven er grøn, lyserød eller noget tredje, kan du nemt finde netop den, som dit barn vil elske at have hængende. 

Langt de fleste børn nyder desuden at lave kreative projekter. En rispapirlampe, som børnene selv kan dekorere og male på, er derfor en smart måde at inddrage deres kreative evner på i indretningen af børneværelset. 

En oplagt mulighed er at udnytte skærmens runde form og forvandle den til en jordklode, men I kan også male en blå himmel med skyer eller udsmykke den med flotte blomster. Kun fantasien sætter grænser.

Rispapirlamperne er desuden virkelig prisvenlige. Derfor kan du med fordel overveje at hænge flere sammen og på den måde lave et kunstværk ud af lamperne, så barnet får noget rigtig smukt at kigge på.

Søde og funktionelle natlamper

Børn har brug for tryghed og en hyggelig atmosfære på værelset, inden de skal sove. Dette kan en almindelig loftslampe ikke give, så derfor er en natlampe med en behagelig lysstyrke essentiel på ethvert børneværelse. 

Du kan montere en lampe på væggen ved sengen, stille den på et natbord eller putte den direkte i stikkontakten, så der er lys nok til at læse godnathistorie, uden at det forstyrrer barnets træthed.

En god nats søvn er vigtig for både børn og voksne, men mange børn føler sig lidt utrygge i mørke, og der kan nogle gange være behov for at have lampen tændt natten igennem. Sørg derfor for at vælge en natlampe, der udsender et meget blødt og diskret lys, som barnet let kan falde til ro i. Her kan en lille lyskæde også være en løsning.

Selvom en natlampes funktion hovedsageligt hører til den praktiske afdeling, må den selvfølgelig godt være fin og dekorativ at se på. Tag barnet med på råd og vælg en skøn natlampe formet som et sødt dyr, en stjerne, barnets forbogstav eller måske en sky.

Smarte neonlamper

En succes hos både store og små børn er neonlamper. De fås i et bredt udvalg af både former, funktioner og farver og skaber et flot og visuelt stimulerende udtryk i værelset.

Du kan med fordel investere i en flot neonregnbue, en sej rumraket, eller hvad med en lampe, der forvandler dit barns værelse til en eventyrlig stjernehimmel? Ikke nok med at dit barn kan gå på opdagelse i det ydre rum, så har en stjernehimmel ligeledes en tryg og beroligende effekt, som netop er vigtig inden sengetid. Herved vil barnet nemmere kunne falde i søvn. 

Mange af disse lamper kan desuden indstilles i farve, lysstyrke og bevægelse, så det hele passer til jeres behov.

Foruden neonlampernes fantasifremmende effekter og kunstneriske udtryk, har nogle også praktiske funktioner. F.eks. kan du finde lamper med en skærm, der både viser klokken og temperatur samt fungerer som et vækkeur. Med en sådan farverig lampe er du med til at sikre, at dit barn vågner med et smil på læben hver morgen.

Menu
Top